IMG_0697

Till midsommar fick vi besök av ynglingar som var i besittning av en drönare. Den syns vagt uppe till vänster på bilden. Det ser ut som en fågel i rörelseoskärpa, men det är en drönare. Där uppe kunde den fotografera vår holme, Lågör. Som synes på bilden nedan kunde en liten landhöjning lätt förstora holmen. Skulle behövas p.g.a. folkökningen.

Lågör

Inför avfärd skulle gräset klippas. Inte på holmen ovan, där avkomman skött jobbet, utan på det alternativa fritidsstället. Det finns alltid kvarblivna ägor som måste omhändertas. Alltnog, gräsklipparen har varit på service ett par veckor p.g.a. alltför tät kontakt med hårdare materia än gräs. Som stenar. Vi har väntat på en reservdel som skulle anlända endera dagen. Ny kontakt ger dock vid handen att maskinen är i det skicket att iståndsättandet  skulle betinga mera än vad en ny motsvarande kostar. Det blev alltså att på Motonet inhandla en ny motsvarande, köra till stugan för att skruva ihop delarna i paketet, samt fylla på olja och bensin. Den startade på femte draget. I ösregn. Enär maskinen var av det slag som samlar in kapat gräs, stockade sig snart snart insamlingspåsen av blött gräs. Kanske det ändå hade varit bättre med en som spyr ut gräset tillbaka…

Ett sista avsked beviljades Freja som lugnt låg vid sin plats. Som vanligt slog den automatiska elektriska länspumpen på en stund då skepparen embarkerade, men laddningslampan visade på fullt, solpanelen klarar av att hålla ackumulatorerna vid liv. En mössa och en pannlampa avlägsnades för att sällas till packningen.

I morgon blir det avfärd, via Reykjavik till Boston. Försommaren har avlöpt snabbt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: