Midsommar. Ute i den finska skärgården, den lummiga inre i Sibbo. Vädret har inte beslutat sig vad det vill, några solstrålar söker sig genom molnen. Flera firare väntas infinna sig under dagens lopp.

Det här är egentligen ett försök att göra ett inlägg via paddan. Texten har lyckats tills nu, men låt se om det går att lägga in några bilder?

Här utsikten från mors fönster. Färsk, direkt tagen, nu. Försöker låta bli att påverka händelserna, drejar så att säga bi.

Freja är som sagt lämnad åt sitt öde för en månad. Hoppeligen orkar solpanelen ladda ackumulatorn så att pumpen håller båten flytande. Vid varje besök har den satt igång ett par gånger. Bäst ligger hon nog i klubbhamnen med ständig bevakning. Men just i juli är de flesta på långfärd. Nattvakten bör dock vara på plats varje natt.

Det är inte längre många dagar tills flyget skall gå mot USA. Det känns overkligt och svårt att greppa.Ögnade igår igenom en bok om jordenruntseglingarna sponsrade av Whitbread. (Skrivs det så?) Med Mange Olsson och de där. Slutetappen över norra Atlanten avhandlas med en klackspark (som Ronaldos i EM). Det var på Stilla Oceanen det hände!

Packandet har gått ganska oplanerat. En del grejor har behövts här i Sibbo, i Sjundeå pajade gräsklippningsmaskinen och nya delar inväntas, oklart när. Knappast före tisdagens avfärd. Tur att det finns några dagar tid i USA att komplettera utrustningen.

Två barn, det äldsta och det yngsta, skall fira midsommar här med oss i Sibbo. Och ett barnbarn plus det som inte ännu kommit ut, men som förväntas göra det inom en månad. Medan vi seglar alltså. Men i det skedet är det inte mycket jag kan göra..Hur som helst är det varmare nu än vad det varit de två senaste åren den här tiden. Man tycker att nog blir det väl bra…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: