Han har reflekterat över att man faktiskt kan träna för mycket och att kroppen behöver vila ibland. I synnerhet en gammal sådan. De motionsrekommendationer som förekommer i hälsopodden ligger på betydligt lägre nivå än det han presterar. Man kan faktiskt också bli sjuk av för mycket motion.

Efter en länk med fristil har han värk i hela kroppen men plockar ändå barnbarnet från förskolan där hon har åkt kälke hela dagen. Det är nämligen fastlagstisdag. De åker, båda trötta, till Swinghill för att ta sig några svängar i backen. Höjdpunkten blir en fastlagsbulle i caféet och spel på farfars mobiltelefon.

Vädret är underbart! Han får göra våld på sig för att inte störta ut i spåret igen nästa morgon. Han besluter sig i stället för en kulturutflykt till huvudstaden. Det är igen dags för musikhögskolans Camerata-matiné.

Det är alltid lika rogivande att sitta och lyssna till musik. Efteråt kaffe i Musikhusets aula. Sedan tåget hem. På kvällen blir det ännu slalomträning.

På fredag kommer de två äldsta mastersåkarna till Swinghill för att träna. Kricke ända från Pernå. De bygger en kort bana nedanför stugan, men innan de hunnit börja åka står backchefen Pasi där med armarna i kors och skakar på huvudet. ”Ei ratalaskua hiihtolomaviikolla!” Detta trots att backen är nästan tom på folk. Det är bara att plocka bort käpparna och falla till föga. Ingen vits att ställa till med missämja. Det blir friåk i stället.

Lite vardagsanarkism från pensionärernas sida…

Däremellan terrängskidning. Turvis klassisk och fri stil. Stundtals känns det tungt, men ibland går det lättare. 300 km tillryggalagt tills vidare under säsongen, han ligger något efter föregående år.

Han har länge tänkt att han skall uttrycka sin önskan om en fredlig lösning på Ukrainakrisen på något sätt. Att bara sända mera vapen till Ukraina förlänger kriget och vållar mera död och förstörelse på bägge sidor. Så han åker till Helsingfors för att delta i manifestationen anordnad av diverse fredsrörelser.

En imponerande folkmängd marscherar från medborgartorget till den ryska ambassaden för att uttrycka sitt missnöje. Alla fönster är täckta. Han åker hem med känslan att han har gjort något. Att sitta hemma och misströsta gör inte saken bättre.

Stegmätaren visar 21795 steg under denna dag.

Körerna jobbar vidare mot kommande mål. Han känner sig delaktig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: