..att medge sina tillkortakommanden. Han skulle ta lokaltåget från Grankulla till Böle där han skulle byta till Åbotåget. Trodde han. Lokaltåget är försenat och när han kommer till Böle har Åbotåget redan gått. Han tyckte att det kom emot redan i Hoplax, kan det vara möjligt?

Han sitter alltså i tåget som är försenat och inser att han inte hinner till Böle till 05.41. Återstår att ta första bästa tåg tillbaka.

Han förbereder sig för att ringa till VR och klaga genast kl. 7 när växeln öppnar och tar då fram biljetten. Där står att bytet skulle ske i Alberga. Om han hade stigit av där hade han hunnit bra.

Grankulla station 05,09

VR är alltså oskyldig och farfar får krypa till korset. Meddela Eddie och fråga om det är ok att han kommer ett dygn senare. Boka nya tåg- och båtbiljetter samt inse att han inte kommer att få något tillbaka av de biljetter som gått förlorade.

Han borde ha vetat att bytet skulle ske i Alberga. Han har gjort det många gånger förut då han åkt till Karis och då han fört Hanna till tåget.

Det är när han har åkt till Rovaniemi som han har bytt i Böle. Eller i Helsingfors. Men nu skulle han alltså till Åbo hamn.

Följande dag lyckas proceduren. Man lär av sina misstag trots att det svider! Och det gjorde gott med en vilodag, det har blivit mycket stressande av och an den senaste tiden.

Ombord på m/s Glory är det som det brukar på Sverigebåtar. I ett skede kör man in i en dimbank men kommer strax ut. Mat och shopping.

Framme han tar taxi till sjökvarteret där Eddie möter och guidar runt. Strax därefter kastar de loss .

Petters koster

Det blir motorkörning mot den sydliga vinden tills de kan hissa segel och segla upp längs Ålands västkust.

De kommer fram till Kärringsund på Eckerö efter midnatt. En aning besvärligt att lägga till i mörkret.

Men på morgonen ser allt fint ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: