Han somnar efter klockan 22 men vaknar 01.05 av att han igen är pissnödig. Det upprepas varannan timme utan att han får ordentligt med sömn däremellan. Till slut somnar han mot morgonen men vaknar till ytterligare en mardröm med koppling till ungdomstraumor. Han återupplever en av de där hemhipporna när föräldrarna var borta och folk kom och gick utan urskiljning och kontroll.

Sommaren är räddad!

Sociala medier blir allt krångligare att använda. Instagram har blivit helt omöjlig då där finns så mycket reklam och förslag baserat på vad han sett på. Om han fyller i att han inte vill se reklam och blir illa till mods av förslagen svarar Insta att han inte behöver se dem mera, men ändå är de där igen nästa gång han går in på sidan. Vet någon vad man kan göra?

Han bestämmer sig för att favorisera facebook en tid framåt, samma bolag givetvis, men tills vidare inte lika många förslag till nya inlägg att följa. Dessutom har fejan blivit ett forum för medelålders och äldre.

*

Tillbaka i Grankulla står han inte ut längre, utan åker på en cykeltur till havet. Vid Nokkala fyr tar han sig en glass.

Småfåglarna hoppas på utdelning.

Nästa dag cyklar han iväg igen trots att bakringen är tom. Han pumpar den, först var 6:e kilometer, sedan allt tätare. Han borde ha lappat däcket innan han åkte iväg, men han gav sig inte tid.

Han cyklar samma väg som han skidade i vintras, till Pirttibacka. Caféet är stängt i juli, alldeles som det brukar vara stängt på måndagar då han skidar. Det är alltid stängt när han kom dit.

Han cyklar och skidar undan verkligheten, när han är på väg behöver han inte se det han vill undvika. Men det finns kvar när han återvänder..

Följande dag blir det stavgång. Stigen på norra sidan om järnvägen som han senast gått på senhösten är nu nästan igenvuxen och han får använda staven som machete. Hemkommen blir det dusch och fästingskoll.

Hans äldsta dotter fyller 40 och det firas med släkten på restaurang Knipan i Ekenäs där hon bor. Det börjar dåligt då han märker att han glömt telefonen med bankkortet i fodralet hemma. Lyckligtvis ställer Eva upp och betalar fördrinken åt alla 26 samt mat, dryck och efterrätt för fyra. (Hon får pengarna tillbaka genast då de kommer hem och han hittar sin smartphone på skrivbordet.)

Plötsligt får han en ingivelse. Ett fördämt behov ger sig till känna och han skrider till åtgärder. En eventuell lösning dyker upp och han drabbas av eufori. En sådan känsla som uppkommer under rötmånaden kan antingen leda till något gott eller till fördärvet. Han hoppas på det förra..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: