Han drömmer att han håller en oförberedd lektion i ett okänt klassrum. Han hittar inget material, alla papper är redan fullklottrade. Han vaknar till insikten att han aldrig mera behöver hålla lektioner och känner sig lättad.

Hembakat

Han är sällan nöjd med att vara där han är, han vill hellre vara någon annanstans där han inte heller trivs när han väl har kommit dit.

Då kan han tänka att utgångspunkten inte var så tokig när allt kommer omkring.

Att ha förväntningar är bra, också om de sällan förverkligas. När man inte längre har något att se fram emot är det förkylt.

Hettan fortgår. Bristen på segelbåt börjar göra sig påmind. Han känner sig instängd. Med dagens bensinpriser och kilometerbegränsningar på leasingbilen gör inte heller en bilresa till en option. Stugan i Sjundeå är egentligen idealet, här finns potten som han kan doppa sig i, luftkonditionering inomhus, trädgården att sköta, bastu att elda och en cykel i lidret som han kan trampa iväg med.

Dessutom Göran Schildts Daphneskildringar i bokhyllan. Fördelen med ett dåligt minne är att man kan läsa böcker flera gånger med god behållning.

När odlingarna är vattnade och rensade så finns det inte så mycket att göra. Eller nog finns det, men hettan gör allt grovjobb omöjligt.

Utmaningen blir att stå ut med sysslolösheten.

I dessa sysslolösa tider reflekterar han över det meningsfulla med körsång. Följande övning, nästa konsert, är alltid någonting att se fram emot. Det ger ett kontinuum åt ett i övrigt vilset liv. Om inget annat bjuds finns kören så länge han platsar och känner motivation. Frågan om varför klarnar alltså denna heta och lata julimorgon.

De första självodlade potatisarna bringar glädje trots att de ännu kunde anses för obetydliga för att nyttjas som människoföda.

Vägen till självförsörjande är ännu lång.

Stenhögen från rivningsgrunden är ett riktigt Sisyfos-arbete. Farfar vet att det aldrig blir färdigt men går dit och baxar på någon bumling med jämna mellanrum. Camus ansåg att Sisyfos kunde anses lycklig då han ständigt hade ett projekt framför sig trots att han visste att det aldrig kunde leda någon vart.

Motion blir det inte så mycket av i hettan. Han försöker ändå göra en cykeltur på 5-10 km varje dag.

Utsikt över Tjusträsk från fågeltornet.
Sjunde å from under the Bridge.

Den egna potatisen är gudomligt god!

När han sitter på den öppna verandan och läser ser han också naturen framför sig. Idag leker ett ringduvepar ljudligt inför hans blick.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: