..ännu lite is. Det är svårt att bedöma från hemdatorn.

Men nästa vecka skall det nog vara öppet vatten.

Sysslolöshet är ett gissel. Helst skulle han ha något att göra hela tiden. Då det inte finns sysslor får man hitta på och då kan det gå fel – vissa handlingar blir missriktade och orsakar ånger och ruelse. Camus har rätt då han betecknar Sisyfos som lycklig då han ständigt får baxa upp sin sten för backen.

Mor får hjälp med att bli av med sin bil.

En cykeltur på en dryg timme kunde ha varit längre.

Medan sambon är på promenad passar han på att öva ”The Entertainer” på klaveret.

När hon kommer hem tvättar han de fönster som man når från balkongerna. (Lyx med balkonger åt både norr och söder!)

Studier i tyska på babbel. Under skoltiden var vitsordet 4-5 utom på studentbetyget: magna cum laude. Det är ju det som räknas! Men fortfarande har han svårt att förstå när det skall vara die, der och das. Eller den och dem. Alla ramsor: auf-bei-mit-nach-seit-von-zu och durch-für-gegen-ohne-um-wieder kan han som rinnande vatten, men minns inte varför.

Se nu på vår regering. De känner sig pressade att agera av hälsovårdsmyndigheterna och medborgarna. De sitter och rådplägar till sent in på natten, sedan kommer de ut med beslut som sedan visar sig vara lagstridiga. Pandemin följer inga lagar. Den ger oss en tankeställare. Vi måste stanna upp och reflektera. Det kanske inte är som vi föreställer oss.

Vart är vi på väg?

Under ännu en promenad reflekterar han över att vi ursprungligen var nomader, ständigt på väg. Gamlingar som inte hängde med fick lämna efter.

Men idag finns definitivt ingen is kvar, det går vågor på vattenytan:

Agricoladagen, det snöar, regnar och blåser. Som gjort för att byta till sommar-ringar. Juha från Ri-Lease hänvisar till en källare i Tusby där ringarna råkar befinna sig. Dessa industriområden är tröstlösa, en liten skogsdunge ger möjlighet till strövande i väntan, men också här har vrak dumpats.

Minnet är inte längre vad det kanske varit. Han minns inte om det nånsin varit bra. Så till vida är det bra att inte minnas filmer man sett, de är alltid som nya. Han minns inte heller vad han tidigare skrivit, men repetitio est mater studiorum som lektor Öhman plägade säga.

Fortsatt oväder; hård vind och nederbörd i form av omväxlande snö och regn. Transport av båten erbjöds för gårdagen och denna dag, men det var inte lockande. Förhoppningarna är ställda på nästa vecka. Imorgon får han ringa och höra sig för. Frilunds har utannonserat sjösättning på tisdag, det vore skoj att hinna före dem på måndag. Men som sagt, vidare väntan.

Grannen var oförsiktig då han öppnade sin bildörr, vinden tog i och slog den mot Forden som nyss fått sina sommardäck. Fula märken i höger dörr:

Små blessyrer tenderar vara dyra. I värsta fall byts hela dörren ut.

You-tubekanaler han följer: RAN sailing (fast i Sverige), Wildlings sailing (trots att de har bytt till en katamaran, än så länge på land), Sailing Magic Carpet (upplyfta i Nederländerna), Adventures of an Old Seadog (upplyft i Nya Zeland), Sailing Uma (insnöade i Norge), Sailing Project Atticus (jobbar med ett nytt projekt), Sailing Fair Isle (fast i Venedig), Odd Life Crafting (Upplyfta i Brasilien, helt koncentrerade på att skaffa nya prylar, månne de alls kommer att segla?) De verkar alla tjäna bra på sina YouTube-kanaler via s.k. Patrons.

Våren är definitivt här. Garaget vid sommarstugan städat. Fjolårsris bortkrattat.

Blommor blommar. I hamnen flyttas master tillsammans med Frilunds som skall sjösätta på tisdag. Det är nu klart att Freja skall transporteras från Kuggom till Sjundeå på måndag och sjösättas. Om allt går väl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: