Vecka 42 – långsamt som kvällsskyn..

Rulla ner till innehåll

Att återställa i ursprungsskick eller modifiera är en fråga att begrunda. Eftersom båten vid inköp inte befann sig i den form som den var vid byggandet är den svårt att rekonstruera. Material som t.ex. lim och tätningsmedel har utvecklats liksom verktyg och metoder. Målet är nu att återställa båten så som den var efter den senaste större renoveringen utförd av Ulf Nyberg. Och eventuellt tillföra vissa kosmetiska detaljer som teaklister i sittbrunnen.

Måndag 12.10.

Idag skall skivan som skall bli sittbrunns- durk sågas ut. Eero får hjälpa, det får inte gå fel, det för inte flere skivor.

Ramen som skivan skall fästas vid är färdig, nu är det bara att rita ut linjerna och såga enligt dem.

Eero är mycket upptagen, först med killarna på Snickeriet, sedan skall en mahogny- planka fräsas rak, från den skall också ribbor till Frejas nåtlimning tas, så jag hjälper till innan vi sågar sittbrunnens skiva.

Den passar nästan, lite glappt i hörnet nere i högra hörnet på bilden, men det får fyllas med epoxi och gömmas under en list. Om man vänder på skivan blir glappet uppe till vänster i stället..

Tisdag 13.10.

Stödkonstruktionen för durken limmas och skruvas fast. Skivan provas för n:te gången och ”vingarna” som skall gå in under sitsarna sågas ut och limmas fast.

Till kvällste ramlar hyllan i kylskåpet och gurkburken tappar locket. Gurkskivor och spad i kylskåpet och på köksgolvet. Inga städredskap står att finnas. En liten disktrasa och några pappersservetter får duga. Gurkspadsättiksdoften blir kvar.

Onsdagen den 14.10.

Bettet till handcirkeln som skall användas vid nåtning har anlänt.

Markus visar hur man skall såga skåror mellan bottenplankorna. Tanken skrämmer.

Hålet för luckan i sittbrunnsdurken skall sågas ut. För hand med en elektrisk sticksåg blir det inte helt rakt.

Försök att med sandpapper, rasp och hyvel få det bra leder inte till tillfredsställande resultat. Senare visar Eero hur man gör det med en elektrisk handfräs. Vid det laget och den tiden på eftermiddagen har tröttheten efter två ofrivilliga vaknätter gjort det svårt att se och koncentrera sig. Fräsen rymmer och kör för långt.

Det känns som att halva tiden går till att korrigera misstag..

Torsdag 15.10

Viktor fyller 40. Locket till babordslådan sågas ut..

Den behöver justeras och förses med avrinningsrännor undertill.

Det blir en kortare vecka pga tandläkartid i morgon. Hemfärd via Emeri i Kervo där två teakplankor inhandlas till ett hutlöst pris.

Ett förlängt veckoslut, tid att vila..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: