..då det äntligen ser vintrigare ut också i södern. Inspirerad av de vita grenarna tar jag mig till Oittans friluftsområde för att åka skidor och fotografera. Framkommen ser jag att det vita inte spridit sig så långt norrut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det återstår inte annat än att lägga laggarna på benen och ta sig till spåret. Det visar sig att spårdragningsarbete pågår och endast en några hundra meters slinga är tillgänglig. Här tränger sig alla, gamla tröga pensionärer med traditionell stil, piggare pensionärer med traditionell eller fri stil, yngre åkare med fri stil och tävlingsåkare med skidföreningens namn på ryggen med traditionell stil. Själv kör jag traditionell stil och räknar mig till de piggare pensionärerna. Jag får nämligen titt som tätt ta mig utanför spåret och köra om de trögare pensionärerna. Det blir ca 15 varv, 11,4 km på en timme. Inte så illa, med fri stil har jag åkt 14 km på en timme. På hemvägen stannar jag i Bemböle för att fotografera den gamla landsvägsbron.

Springer ännu våt av svett efter skidturen ner mot bron med skidpjäxorna slintande på den isiga åkern.

En bild åt vart håll från bron. Redigerar efteråt. På tillbakavägen ser jag några granna dagisbarn mot den vintriga bakgrunden. Jag skjuter från höften för att inte tanten skall märka. Hon gör det nog ändå och jag känner mig träffad. Bilden blir förstås oskarp:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DU skall älska din nästa

du SKALL älska din nästa

du skall ÄLSKA din nästa

du skall älska DIN nästa

du skall älska din NÄSTA

Om du inte vet vem din nästa är, stäng in dig så länge att första bästa människa du möter är din nästa. (anteckningar från Göran Torrkullas föreläsningar om Kierkegaard)

(Och nu, nästa dag är allt vitt borta från träden, trots att det inte har blivit tö eller har blåst. Märkligt!)

Begreppet om en osjälvisk handling är självmotsägande – osjälviska handlingar ger en självisk tillfredställelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: