..har vädret blivit vackert.

IMG_2700Innan dess dock: talko=grupparbete; masterna täcktes in när de var som våtast efter ihärdigt regn under flera dagar.

Nya presenningar har anskaffats. Efter arbetet ordnas grillsammankomst som undertecknad underlät att avnjuta. Det regnade. Annat program väntade. Och andra undanflykter.

IMG_2676Har i olika repriser åter fått agera lärare. Som sådan i fysisk fostran har jag i sällskap av hurtiga ungar fått promenera i vackra landskap. Inalles 12 km.

IMG_2662Som socker på botten fick jag besöka ridstallet tillsammans med 8 abiturienter. De fick rida, jag se på. Då de hade flera kompetenta ridlärare vet jag inte vad jag gjorde där. Men det gör inget så länge lön utbetalas..

IMG_2687Denna vecka var det orgelmatiné på torsdag. Studerande från Kuopioenheten uppträdde med verk av Bach, Saint-Saens, Buxtehude och Rheinberger. Jag vet inte om det var planerat så, men jag upplevde att kvaliteten steg ju längre konserten räckte så de två sista, Sofia Valli som framförde Buxtehudes prelud i e-dur och Jan Dekker som exekverade Rheinbergers Miscellaneen op. 174 lät bäst. Den sistnämnda höll dessutom en utmärkt presentation av kompositören.

fullsizeoutput_e13Fredag på stugan med trädgårdsarbete. Dopp i potten efter bastu i mörker.

fullsizeoutput_e16Följande dag gryr i frost och klarhet. Vattnet har frusit i ledningarna.

IMG_2701Solen stiger över det frostklädda landskapet. Skönt att vara ute.

Evenemang i staden kallar, jag lämnar stugan vederkvickt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: