..fortsätter att riva i riggen. Jag börjar bli van vid ljudet och sover rätt bra. Så länge jag har landström har jag också värme ombord. Igår hade jag besök av Frejas förra ägare Johan. Hans nya båt Tao hade sjunkit och är nu upptagen på land. Han saknar nog Freja som är lättskött singelhanded. Också i övrigt har han fått uppleva livets avigsidor, men bjöd mig på middag följande dag, d.v.s. idag när dessa rader skrivs. Senare ringde han ännu och frågade om jag vill delta i en segeltävling. Vi får se om den blir av.

Och plötsligt slutar vinden vina. Det blir så tyst. Jag förargar mig över att jag inte gjort flera försök att fotografera vågorna igår. Men å andra sidan ser de sällan häftiga ut på bild. Den filmstump jag tog såg ut som lätta krusningar. Inget att publicera. Mikael Kilpi tog någon bild och Johan en annan. De var fina, men inte heller där kom stormens verkliga natur fram. Det kanske är ljudet som fattas?


Dagens vy är alls inte lika dramatisk. Jag kunde segla nu om jag hade besättning. Men den kommer först i morgon på morgonen. Hoppeligen.


För övrigt går det ingen nöd på mig. Jag har vandrat till handelsboden för att komplettera förrådet inför morgondagen och ämnar göra en tur till för att shoppa när loppisen öppnar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: