Morgonbastu på Örö. Morgonmål ombord. Vinden har mojnat. Vi skall vidare. Så småningom. Spänner häckstagen. Ut iväg:

fullsizeoutput_c63

Samma väg tillbaka. Mot Högsåra. Kanske. Kejsarhamnen eller den andra närmare färjfästet?

fullsizeoutput_c64

Samma bild på nytt. Inte med samma fart som tidigare. Vinden avtar, framfarten är inte hisnande. I varje fall är klockan inte mycket när vi passerar Högsåra. Helsingholmen kanske? Dit alltså. Gennakern upp. Snart är vi där. Inte heller här är det trängsel. Var är alla?

Promenad till den södra sidan. Och vidare västerut:

fullsizeoutput_c67

Gamla jordbruksredskap.

IMG_2189

fullsizeoutput_c69

Vidare västerut.

fullsizeoutput_c6a

När storen hissades lossnade skenan som bommen är fäst vid. Med skruvar och allt. Fixades tillfälligt med snöre. Nu tar vi bort bommen och skruvar loss skenan. Vi lånar en borr av husbonden. (Den egna blev i bilen i Hemvikshamnen, trodde den inte skulle behövas..) Nya hål borras och skenan skruvas fast på nytt, lite högre upp i masten. Fort fixat.

fullsizeoutput_c6c

Vi köper potatis och fisk i boden och tillreder en delikat middag. Ölen är slut men vin finns. Efter maten har Ulle reserverat bastu. Vi badar innan vi drar oss tillbaka ombord för att lyssna till Olle Adolfsson. Vinden har ökat och blåser rakt in i viken. Det blir en gungande natt..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: