Det tillfaller varje klubbmedlem att vara nattvakt en gång per sommar. Vår tur, som tillfaller mig, är nu, natten mellan den 27:de och 28:de juni. Bästa seglingstid, men då jag ännu inte hunnit ut efter midsommarfirandet beslöt jag att segla efter nattvakten. I morgon alltså. Man kan anlita lejda vakter, men själv är billigaste dräng.

Jag kommer i god tid, städar och stuvar ombord. Förnöjer mig, förundrar mig över livets gång och äter något smått och gott. Efter kl. 20 skriver jag in i vaktloggboken att jag inlett min vakttur och beger mig sedan ut att fotografera båtarna i kvällssolens sken. Vädret har klarnat upp efter att ha varit halvmulet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De flesta båtarna är på plats trots att seglingssäsongen brukar sätta igång efter midsommar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dessa bilar visar ändå att någon är ute och seglar. (En av dem är min)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alla båtar är ännu inte sjösatta. En del är till salu..

Nuförtiden är masterna i metall eller kolfiber. Utom en. Frejas stolta spira! I trä!

Men Aegir är ändå klubbens pärla. Finnishen är oklanderlig! En fröjd för ögat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men visst är Freja också fin!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Solen går ned mellan tallarna. Nätterna är ännu ljusa trots att vi redan går mot mörkare tider.

Jag transporterar livräddningsflotten till Frejas däck och fäster den med remmar. Den skall göra att hon ser ut som en oceanseglare. Gammal i gamet. Flotten borde ha granskats för flera år sedan. Skulle vara intressant att veta om den fungerar..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kvällens purpur breder ut sig över nejden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spindeln har byggt sina nät i Frejas pushpit och kommer i kvällningen och vittjar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här är jag nu. Ensam i natten..

Går en runda. Sätter på Wallas-värmen i båten. Det är ändå rätt rått.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gryning randas. Nattvaktens värv är strax till ända. Det har varit en lugn natt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: