En vag erinran av en vinter som varit. I träningsdagboken finns 40 km terrängskidning och två sejourer i backen. En blick genom fönstret ger inga vinterindikationer. Har vi haft snö eller var det en inbillning?

Allt nog; vädret fick tankarna att gå till Freja i Henriks hall. Förvarning per SMS sänds på lördag och idag, måndag, bär det iväg! Nabbdäcken känns malplacerade på den våta asfalten. Tre bamsecroissanter inhandlas som förning.

Väl framme väntar positiva nyheter; Frejas köl är inte i så dåligt skick som befarat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ljuset räcker inte till god bildkvalitet och blixten funkar inte. Men i alla fall är költräets ekvirke i relativt gott skick och behöver inte bytas. Kölbultarna är omgivna av blysmör; en mönja som användes för att bevara bultarnas kondition. Båten konstaterades vara välbyggd med alla de konster och metoder som generationer av båtbyggare har utvecklat under årens lopp. Arvid Laurin var en mästare som övervakade bygget av de båtar han ritat noggrant!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Proppade hål för applicering av RACKARKITT, ett tätningskitt likt det numera använda ETTAN.

Eftersom behovet av en grundligare renovering av kölen inte anses vara av nöden kommer vi överens om några andra underhållsarbeten. Visst är det skönt att ha Freja under uppsikt av fackmän i en hall och inte stup i kvarten behöva ta sig till hamnen för att se om presenningen blåst av eller tyngts av nedfallande nederbörd! Det enda oroväckande är att hon redan börjat spricka upp lite. Blir det månne för torrt i hallen trots att den inte är särskilt varm?

Innan vi går in för att dricka kaffe och äta croissanterna får jag bekanta mig med Österbergs båt och trä´s småbåtsproduktion.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En läcker jolle som väl kunde tänkas på släp efter Freja!

Och en segeljolle som en miniatyr av en Göteborgseka. Mast och bom har ”hål” i mitten som en high-tec-racer.

När jag nöjd över att reparationen inte blir så omfattande och dyr som jag först befarat åker hem får jag stanna vid Strömma kanal för att släppa igenom en militär farkost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu återstår bara att invänta den riktiga vinterns ankomst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: