Dagen är varm och solig, som gjord för att tillbringa till sjöss. Men det kunde jag ju inte veta när jag beställde upptagning. För resten skall det bli mulet i morgon..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den allra sista färden går alltså mellan båtplatsen och upptagningsplatsen. De sista prylarna lyfts in i bilen. Kärchern görs redo. Detta nostalgiska tillfälle då man inser att seglatserna är över för denna sommar (såvida det inte kommer något lockande erbjudande).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I väntan på Tobbe från Tobblyft beundras skönheten från olika vinklar. Snart är Tobbe vid porten. Han har ringt två gånger märker jag senare. Vad är det med min telefon? Hörseln? I varje fall visar jag honom till bocken som lyfts på flaket. Därefter följer avmastning, en jäktig procedur där det gäller att se till att allt följer med. Båten var löst förtöjd och förflyttar sig bakåt under lyftet, vilket gör att masten tänker bända loss däcket innan jag ser vad som håller på att hända. Man måste ju se till att förstagsrullprofilen också hänger med. Vi får masten placerad på mastvagnen med gemensamma krafter. Därpå skrovet.

img_1220

Allt verkar hänga med.

img_1222

Visst är hon smäcker, också undertill!

Det blir lite passande och jämkande innan hon ligger på bocken. Jag sprutar runt med Kärchern, svårt att se när det är vått. När det torkat ser man nog var skiten sitter. Men då är det för sent..

Sedan bär det iväg emot Kimito, via Ekenäs. Jag undrar om Freja någonsin uppnått en sådan hastighet tidigare? 100 km/h. Strax över 10 knop minns jag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På vägen mot Henriks verkstad tänker Freja fastna i lövverket. Några grenar och en massa löv följer med.

Att baxa in Freja med kälke genom skjuldörren visar sig ogörligt med lastbilskranen.

Hon får bli utanför. Henrik bedyrar att de nog skall få in henne i något skede. Nu får hon i varje fall stanna utanför tills vidare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inne finns denna nybyggda segeljolle. Lättare att flytta.

Lättad över att hon är i proffsiga händer och att jag inte kan göra något mera kör jag iväg. Ja, jag kunde kanske ha klivit upp på däck och satt undan de prylar som blev framme. Kommer jag att tänka på under resan tillbaka. Det blir middag på ABC i Pickala innan jag åker till hamnen för att se att masten ligger bra. Alla verktyg jag behöver för att ta loss beslagen blev i Freja. Kanske jag hittar några i garaget. Det får bero..

Garaget börjar fyllas av båtprylar.

img_1223

P.S. Henrik skickar meddelande att Freja är intagen. Allt väl, let it snow!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: