Jag har lagt mig i förpiken som så småningom blir mitt rum. Jag hör när Jussi kommer och sätter sig och pillar med något vid navigationsbordet. Ville kommer senare..

På morgonen stiger jag upp, låter pojkarna sova och beger mig på strövtåg i Horta efter att jag duschat och ätit morgonmål på hamnområdet.

IMG_0874

Jag shoppar runt, plötsligt kom jag på att jag kanske borde ha något med mig hem från min resa. Det hade inte funnits mycken egen tid att bekanta sig med omgivningen. Det blir lätt så att man följer efter de andra och då blir det ofta krogbesök eller inköp till båten.

IMG_0900

IMG_0886

Staden är vacker, jag önskar att jag hade haft mera tid att bekanta mig med den och med landsbygden omkring. Nästa gång hyr jag en cykel..

Tillbaka i båten börjar jag skriva på den fanerskiva jag lät göra i Marion i stället för plexiglaset som fattades på ena sidan av sprayhooden. Jag skrev båtens namn, s/y DAWN STAR, därefter började jag skriva de platser vi besökt: MARION, USA –  HALIFAX, CAN -HORTA, AZORES -. Fortsättning följer…

Plötsligt kastar vi loss och åker iväg. Jag hade dessförinnan fyllt på vatten med hjälp av en slang jag lånade av våra franska grannar. Vi kör till tullbryggan och tankar ännu 80 liter Diesel i dunkar som pojkarna köpt. Vi har nu 8 extra bränsledunkar på däck. Vi klarerar ut efter att ha betalat hamnavgiften. Jag har fått pengar på mitt konto och sköter hädanefter alla utgifter.

Vi kör iväg för motor och Jussi ber mig ta ännu några bilder av Martel(l)a.

IMG_0905

Dessutom försöker jag fånga den gigantiska yacht som ligger i hamnen. Dess besättning har synats på stan med enhetlig klädsel. Jag minns inte vad båten heter och varifrån den härstammar.

Vi kör alltså för motor, försöker segla en dryg timme, men vinden dör ut och vi tar till plåtgenuan igen.

24.7.

Vi fortsätter alltså på tre man hand efter att Teemu flugit hem från Horta. Vi kör med 2 timmars vakter med en man uppe. Det blir alltså fyra timmar frivakt per man. Det fungerar bra första natten, vi går för motor i lätt motvind. Ett par gånger försöker vi segla, men kursen blir fel. Under ett samtal mellan Jussi och hans syster Sanna kommer det fram att jag fått ett nytt barnbarn, en flicka på 3,7 kg och 21 cm, om jag minns rätt. Jag ringer Viktor och gratulerar. Han låter lite medtagen.

Vi försöker segla igen, stryper motorn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: