ladda ned

Så kom då bekräftelsen. Jag är inbokad på ett flyg till Boston, Mass. via Reykjavik den 28.6. med Islandair. Enkel resa. Där framme väntar en Baltic 46:a som borde seglas hem.

Jag har aldrig varit i nya världen och inte tidigare haft behov av att ta mig dit. Här i Europa har funnits allt jag behövt. Vid närmare eftertanke har jag faktiskt aldrig under mina snart 65 år varit utanför Europa. Seglat har jag bara på Östersjön trots att jag en gång var på väg till Spanien men kom inte längre än till Travemünde.

Allting verkar overkligt men spännande. (Har glömt att köpa kaffe för mutterpanna, får nöja mig med pulver).  Vindarna är svåra att förutspå, förhållandena varierar hoppeligen, en längre vistelse i såväl storm som stiltje är påfrestande.

Vid hårt väder brukar det gå att utverka så mycket adrenalin att det till synes omöjliga blir möjligt. Men däremellan behövs vila. För mig som sover lite och ibland har svårt att somna blir det en utmaning att få tag på sömnen under den tid som erbjuds. En zombie har man inte mycken nytta av ombord.

I stugan får jag fyr på klabbarna i eldstaden. Den varma majmånaden har gått över i en kylig juni. Få se om kylan varar till midsommar likt de två föregående åren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: