Inte alls vad det kunde vara. En känsla av vanmakt inför det omöjliga i uppgiften. Ibland är utmaningen övermäktig. Är det någon som märker?

Who knows what tomorrow will bring?

Stegvis deklination.

Klagan inför ny uppgift. Tar sig an den med långa tänder. När den är utförd följer tillfredställelse. Oljebyte på aktersnurran.

Allmän fortskaffning. Många alternativ, men sällan sådana som går från port till port och är framme i rättan tid. Det blir att pussla.

Tid att ströva i Mejlans i parken där det fanns en skidbacke och där Eki bodde. Villa Aikala står det ännu på en gammal skylt. Bakom allergisjukhuset till en idrottspark med sportande ungdom.

Han får veta att han går en strålande framtid till mötes.

Inget alarmerande dock.

Tid i huvudstaden. Han hinner inte till Cameratas matiné, men Ateneum, byggnaden där han studerade, har öppnat efter renovering.

När han hinner tar han sig till stugan i Sjundeå, där det alltid finns något att göra. De nedfallna tallgrenarna tar inte slut, de finns i mängder. Och vårsådden inleds.

Nu har han satt potatis. (Förhoppningsvis inte sin sista)

Och medan han bia TV avnjuter musik av Rachmaninov och Stravinsky framförd av RSO får han en invitation till något som han inte hört om tidigare. Sådant är han inte sen att nappa på. Allting avvikande från vardagslunken lockar!

Sopiiko että puhutaan suomea? Att få vård på sitt modersmål är numera bara ett önsketänkande. Det kan lyckas nångång om en sjukvårdare råkar behärska svenska, men som regel är det lättare att falla till föga och tala finska. När allt kommer omkring är det ändå bättre att läkaren uttrycker sig begripligt på ett språk hen behärskar än att patienten måste försöka tolka vad hen säger på hans modersmål.

Intentionen var att gå på gym, sedan åka på Cameratakonsert och till slut baka en paj. Men på morgonen känner han sig indisponerad, så det blir att besöka Terveystalo i stället. Läkaren insinuerar (eller egentligen han själv) att han lider av sinuit och ordinerar en antibiotikakur, så allt program blir inställt. Utom att baka en paj.

Följande morgon känner han sig bättre, men funderar på i vilken grad det handlar om självsuggestion.

Det blir talko på sommarparadiset. Båten sjösätts, bryggorna repareras och gården krattas. Småflickorna ritar och till slut vankas grillkorv. Stugsäsongen inleds också på släktholmen i Sibbo.

En trevlig Valborgsmässoafton och en skön Första Maj tillönskas alla följare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: