Manskapet höll igång i sittbrunnen till småtimmarna. Ändå körde Teemu och Ville iväg 7-tiden på morgonen för att lämna tillbaka hyrbilen, via hotellet där jag glömt min rock och min finskjorta. Teemu hade kört Tomi till Boston redan dagen innan. Han flög hem därifrån och lämnade oss kvar.

Jussi och jag äter morgonmål ombord. Hett som f-n hela dagen, vi fick ändå storseglet på plats och stuvat ombord. På eftermiddagen följde emellertid vistelsens höjdpunkt: Ett seglande par som visat intresse för vår närvaro inviterade oss till sin segelförenings, Beverly Yacht Club´s, paviljong på en drink (som blev flera).

IMG_0793

IMG_0794

Flera prominenta personer uppmärksammade oss och vår kommande resa, vi fick råd om hur, var och när vi skulle segla iväg följande dag. Ett för oss nytt fenomen, tidvattnet, är nämligen synnerligen aktivt i dessa trakter. Vi fick ta del av diverse tabeller och kartor:

(Hur det nu kom sig så blev det ändå så att vi fick strömmen emot oss..)

IMG_0810

När våra värdar lämnat oss fick vi ännu bli kvar och äta en lukullisk middag i en fin miljö.

IMG_0811

Vissa familjer hade sin egen vimpel..

IMG_0814

En elegant tavla med kommodorer sedan grundandet, år 1872 (Tyvärr ett något suddigt foto..)

IMG_0809

Att det var dagen före the 4:th of July märktes överallt..

IMG_0808

Segelföreningen hade utrustat en egen vagn till paraden. Då vi åsåg densamma följande dag innan vi åkte iväg väntade vi till dess vi sett detta ekipage..

Efter att vi ätit tog vi oss friheten att besöka det heligaste klubbrummet och leka viktiga personer. ”Härmän pojat maailmalla!”IMG_0817

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: