FullSizeRender

Hur skall det gå för Freja när dess skeppare är ute på Atlanten i egenskap av besättningsman? Hon får ligga i SVBK:s trygga hamn och vi får hoppas att nattvakter och andra observanta meddelar Eva om något händer henne. I slutet av juli kommer dock Lauri (se bilden) Ninni och ev. några andra åka ut på en tur. Det är trevligt att de visar intresse för Freja och vill segla med henne. Som representanter för delägarens (Evas) släkt. Skepparen och Lauri var ute på en provtur, det blåste först just inte alls, men plötsligt kastade vinden om från nordost till sydväst och gav oss hygglig fart (över 7 knop) tillbaka till hemhamnen. Vi gick igenom alla tänkbara procedurer och Lauri, som seglat med Freja flera somrar, var glad för uppdateringen, trots att han jourat och inte sovit mera än tre timmar. Freja kommer att vara i trygga händer när det beger sig, men först får hon som sagt stå stilla i en dryg månad.

En detalj som kom på tals under besättningsmötet var försäkringarna. Jag hade tagit en reseförsäkring, men det visade sig att den alls inte täcker sjuktransport från en båt mitt ute på Atlanten. En uppdatering visade sig vara 10 ggr dyrare! Jag fick den utspridd på 6 rater och löfte att kunna avbryta den så fort jag är tryggt i hamn. Om resan går snabbt blir försäkringen alltså betydligt billigare.

Skepparens utensilier avlägsnas från Freja för att packas i sjömanssäcken. Ännu är det två veckor till avresan, men ågan om att få allting med sig ansätter honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: