OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ett besök i Kuggom per månad har funnits i planerna. Under sportlovsveckan då alla sportaktiviteter håller paus erbjuds tillfälle mellan det alpina och buskskid-VM. Vädret är inte längre vackert, kring noll i Grankulla, men förvånansvärt kallt i Kuggom, -7 vid ankomst. Ett störtregn fryser fast på bilrutan. Dis och dimma. Råkallt.

Telefonen vägrar att hålla kontakt med wifi. I ett försök att få mera utrymme slutar också whatsapp att fungera. Kontakt med appstore fås inte. Inte utan wifi. Inte så smart. Ny lur beställs.

Spåren är isiga och delvis opreparerade. Kroppen protesterar, men pensionären är envis, bara 70 km kvar till 500. 15 km fristil idag. Om inte föret och motivationen blir bättre får han ta korta sträckor varje dag tills målet är uppnått.

Pensionären har handgripligen i utförslöpor fått konstatera att terrängskidor inte svänger som alpinskidor om man lägger dem på kant. Detta faktum har föranlett några fall då skidorna fortsätter rakt, men åt skilda håll. Men nu har milstolpen 500 km nåtts efter ett par tidiga morgonskidturer medan spåren ännu är hårda. Målet är alltså nått, och hädanefter är det bara bonuskilometrar som gäller.

Den nya telefonen har anlänt, men problemen kvarstår.

Men så sätter tankeverksamheten igång. Några appar är mörklagda och öppnar sig inte. Om man raderar dem, vad händer då? Sagt och gjort, och hast du mir gesehen, nätkontakt återskapas! Sedan går det enkelt att ladda ner de raderade apparna på nytt, de återfår sitt innehåll från iCloud och allt är frid och fröjd. Oftast är lösningar till irriterande tekniska problem enkla men för en oinkommen svåra att lista ut. Pensionären är glad att han denna gång lyckades klara problemet på egen hand efter två veckor. Tid var bokad till Elisas rådgivning men avbokades pga av den stigande Coronakurvan. Alla tele-firmor har sina servicepunkter i köpcentrum. Men som sagt, det hade varit pinsamt att gå dit med ett problem med en så trivial lösning. Det nybeställda sim-kortet kan han stå för. Det kostar 7 € att aktivera, men det behöver han inte göra.

Ibland infinner sig känslan att nätförbindelserna tar över. De sociala medierna styr vårt beteende och någonstans vet man allt om oss. Frågan är vad det gagnar att känna till en pensionärs perversioner. Du från Kina som läser detta, är du svenskspråkig eller använder du någon översättningstjänst? Kanske ser du på bilderna?

Den första övernattningen på stugan i skogen i år. Djurspår och avföring i snön runt byggnaden. Hjortarnas stig stryker förbi husknuten. Oroande ljud hörs, men det visar vara delvis grannen som fäller stora träd, delvis snön som smälter och glider ned från taket då stugan värms. Trots luftvärmepump, elektriska element och den sköna vedeldade eldstaden känns det kallt, främst på golvet. Under täcket är det ändå skönt trots ett kort uppvaknande mitt i natten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: