..på att något skall hända, ett meddelande, ett samtal eller någonting. Eftis skickar kallelse när vikarie behövs (rätt så ofta), det gäller att vara redo varje morgon. Så också denna.

Rapport från Freja förväntas. Vad kan göras av vem? På 500 km:s avstånd blir det inga spontana turer.

Idag pensionärsträff i äldreboendets matsal. Få kan komma, utspridda som de är. Krämpor dryftas.

Mera motion. Minst 10000 steg per dygn. (Kan bli ett gissel). All ledd gymnastik avbokad för att ge plats för annat som eventuellt kunde hända. Man vill ju inte binda sig. Osäkerheten irriterande lockande.

En timme i lekparken med ett barnbarn ger mening. Att känna sig nyttig. Anmäld som frivillig arbetare på världscuptävlingarna i slalom i Levi i stället för att sjunga i Climate Aid-kören. Det senaste körframträdandet i Johanneskyrkan i sällskap av Charlotta Kerbs, Let us be Frank, Muntra Musikanter, Paleface, Maja Mannila och andra storheter gick fullständigt under isen. Missad placering, tonträff, insats, utseende, allt. Dags att dra sig tillbaka?

Lottovinst blev det heller inte denna vecka. Solen kommer däremot fram bakom mörka skyar.

Titt som tätt dyker ämnen att skriva om upp i hjärnan. Som då man sätter sig vid datorn är bortblåsta eller konstaterade oviktiga, inaktuella.

Motion är alltså ett utmärkt tidsfördriv. En lång promenad, cykel- eller skidtur får tiden att gå och dessutom påverkas konditionen i en positiv riktning.

Alla korsord måste ovillkorligen lösas. Hufvudstadsbladets rikssvenska tisdagskryss kan ibland förorsaka lite huvudbry. Onsdagskrysset kan lösas och skickas in via paddan. Fredagskorsordet är bara att fylla i. Vållar inget besvär. Däremellan svenska krysstidningar där man måste ha koll på lokala kändisar.

Under en simsejour i den lokala hallen kommer så kallelsen till eftis. Svaret når inte avsändaren genast eftersom hon också är i simhallen. Vet inte vilken. Efter ett par timmar nås samförstånd. Eftis kl. 13-16. Tre timmar övervakning av barn med varierande uppfostringsgrad. Lämpligt för en pensionär. En flicksnärta undrar varför jag ser ut som en gammal gubbe. För att jag ÄR en gammal gubbe, svarar jag. Då borde du ha käpp, kommenterar den näsvisa ungen..

Böcker skrivna av bl.a. Harry Martinsson räddas tillfälligt från pappersinsamlingen. Naturskildringarna är mångordiga och innehåller begrepp som inte tidigare skådats. Glömmer att googla. Men hans skildringar av livet som ung eldare på fraktbåtar, ”Resor utan mål” är dråpliga!

I morse kom inte Hufvudstadsbladet genom postluckan. Tur att det finns på paddan. Noterar att bröderna Petrescu skall spela på Nya Paviljongen. Bokar biljetter. Det gäller att ta vara på det lokala utbudet.

Det är alltså en ny dag igen. Solen stiger upp och blandar sig i skyarna som en smörklick i het potatismos. Kallelsen till eftis kommer tidigare, lite över 8. Fyra timmar, 12-16.

Inget nytt från Jeppis..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: